» Tomb Raider


Tomb Raider Anniversary
Avonturier Lara Croft wordt door Jacqueline Natla ingehuurd om de Scion van Atlantis te vinden, een oud artefact en bron van macht. Verschillende delen van de Scion zijn te vinden in verschillende tombes verspreid over de wereld. Haar zoektocht naar de Scion brengt haar bij de Inca's in Peru, de Lost valley , St.Francis in het oude Rome, de piramides van Egypte en de verloren stad Atlantis. Aldoende komt ze er bovendien achter waarom de beschaving van Atlantis vernietigd is.

Tomb Raider The Dagger of Xian
Lara Croft gaat op zoek naar de Dagger of Xian. Volgens de legende kan met deze dolk de macht van een draak worden verkregen als de bezitter hem dwars door zijn hart steekt. Maar ze is niet de enige die de dolk wil hebben. Ze wordt lastiggevallen door Marco Bartoli, een impulsieve man die tot alles in staat is de dolk te krijgen. Lara's zoektocht begint bij de Chinese Muur en brengt haar achtereenvolgens in VenetiŽ, op de bodem van de zee in een gezonken passagiersschip, in een klooster in Tibet en weer terug naar China. Uiteindelijk moet ze de confrontatie aangaan met Marco Bartoli met de dolk in handen.

Tomb Raider The Adventures of Lara Croft
Lara Croft gaat op zoek naar artefacten uit het binnenste van een meteoor, die miljoenen jaren geleden in Antarctica is neergekomen en volgens de geruchten leven schenkt. Ze reist daarvoor naar de oerwouden van India, Area 51 in Nevada, een eiland in de Stille Zuidzee, Londen en Antarctica.

Tomb Raider The Last Revelation
Volgens de Egyptische mythologie heeft Horus, zoon van het licht, de slechte god Seth verslagen en opgesloten in een geheime crypte. Lara Croft ontdekt de crypte en laat Seth per ongeluk vrij. In een race tegen de klok moet Lara proberen de wereld te redden van de vernietiging door Seth. Dit brengt haar in Cambodja, Karnak, AlexandriŽ, de Stad der Doden en in de Piramides van Gizeh.

Tomb Raider Chronicles
Lara is levend begraven in de tempel van Horus en er wordt aangenomen dat ze dood is. Haar naasten komen samen in het Croft landhuis en halen herinneringen op aan avonturen die Lara heeft beleefd. In flashbacks spelen zich vier kleine avonturen af. Lara gaat op zoek naar de Steen der Wijzen in Rome, duikt voor de kust van Rusland naar de Speer van het Lot, gaat naar Ierland voor de Hellspawn en breekt in in een high tech bedrijfspand op zoek naar het Iris artefact.

Tomb Raider The Angel of Darkness
Een aantal mysterieuze moorden brengt Lara op het spoor van Eckhardt. Hij is een moordlustig monster genaamd The Monstum. Hij heeft het gemunt op de veertiende-eeuwse Obscura Schilderijen. Deze heeft hij nodig om zichzelf onsterfelijk te maken. Lara spoort Eckhardt op, op de hielen gezeten door de politie. De politie verdenkt haar van de moord op Werner Van Croy, haar vroegere mentor. Deze moord is eigenlijk gepleegd door Joachim Karel, die hiervoor de vorm van Eckhardt had aangenomen.

Tomb Raider Legend
Op haar negende jaar crasht het vliegtuig met Lara en haar moeder aan boord. Ze overleven de crash allebei, maar haar moeder verdwijnt op mysterieuze wijze als haar moeder het zwaard Excalibur uit een steen trekt. Als jonge vrouw gaat Lara Croft naar Bolivia om te zoeken naar een andere steen met dezelfde runen erop. Daar ontmoet ze James Rutland, die een stuk van het zwaard Excalibur in zijn hand heeft. Ze krijgt een telefoontje van een oude vriendin, Anaya. Ze spreken af in Peru dichtbij de plek waar jaren geleden veel van hun vrienden zijn vermoord door een magisch beest, waaronder hen waarschijnlijk Amanda Evert, Lara's beste vriendin in die tijd. In de ruÔne vindt ze echter alleen maar Amanda's schoen. Lara wil het zwaard Excalibur inmiddels ook zelf in bezit krijgen, zodat James Rutland niet met alle kracht ervan aan de haal kan gaan. Ze gaat naar Japan om daar Shogo Takomoto te ontmoeten, een lid van de Yakuza die een stuk van het zwaard in bezit heeft. Na een gevecht met Takomoto heeft ze ook een stuk van het zwaard in handen. Ze hoort van Zip dat James Rutland in Ghana zit, ze gaat er naartoe, daar verslaat ze James Rutland in een gevecht met zijn stuk van het zwaard en neemt zijn stuk mee. Ze gaat naar Kazachstan, daar schijnt ook een stuk van het zwaard te zijn, ze komt terecht in een oud-Sovjetproject genaamd CARBONEK. In Kazachstan ontmoet ze ook Amanda, die zich tegen Lara heeft gekeerd en haar het liefste dood wil zien. In Kazachstan heeft ze een gevecht met Amanda, die het magische beest uit Peru in haar macht heeft. Lara overleeft het en neemt het stuk van het zwaard mee. Er is nu nog maar 1 object nodig om Excalibur te verbinden. De Ghalali Key, ooit in bezit van haar moeder, ze gaat terug naar Nepal, de plek waar het vliegtuig is gecrasht. Ze vindt de Ghalali Key en alle stukken van Excalibur komen bij elkaar tot een krachtig magisch zwaard. Ze gaat terug naar Bolivia om het zwaard in de steen daar te steken, daar vermoord ze James Rutland en na een gevecht met Amanda, die zelf het magische beest is geworden, steekt ze het zwaard in de steen. Ze ziet haar moeder, het portaal waarin ze haar moeder ziet is een soort van tijdportaal. Ze ziet haar moeder vlak voordat haar moeder het zwaard uit de steen trok. Lara kan niet verhinderen dat haar moeder toch het zwaard uit de steen trekt.

Tomb Raider Underworld
Het verhaal gaat verder waar Tomb Raider: Legend stopte. In deze game gaat Lara Croft op zoek naar de Hamer van de Noorse God Thor. Ook vervolgt ze haar zoektocht naar haar verloren moeder. Het spel begint op het midden van de Middellandse Zee als Lara op zoek gaat naar 1 van de twee handschoenen van Thor. Ze komt in een oude ruÔne terecht die bewaakt wordt door een kraak, ze doodt de kraak, pakt de handschoen van Thor, als ze de kamer uit wil lopen wordt ze neergeslagen door een huurling van Amanda Evert, als ze wakker wordt gaat ze terug naar de oppervlakte en klimt op het schip van Amanda. Ze vecht haar weg door het schip totdat ze bij een grote kamer komt waar Jaqueline Natla (de godin van Atlantis), gevangengenomen is door Amanda. Het schip begint te zinken, Lara ontsnapt en gaat naar Thailand om de tweede handschoen van Thor te halen. Daar vindt ze echter alleen maar een aanwijzing van haar vader, ze begrijpt de aanwijzing en gaat terug naar huis. Daar gaat ze de crypte onder haar huis in, daar vindt ze inderdaad de 2e handschoen. Opeens vliegt haar hele huis in de fik, de dader is Lara's dubbelganger die Natla heeft gecreŽerd, die dubbelganger vermoord ook Alister, haar vriend. In Mexico is de oude dodenstad Xibalba, daar vindt ze de riem van Thor, nu heeft ze alles om de hamer van Thor te kunnen gebruiken. In deze oude dodenstad vecht ze ook nog tegen Thralls, levende doden. Daarna gaat ze naar de Noordpool, om de hamer van Thor te halen. Ze gaat naar het Valhalla, waar ze ook tegen grote aantallen levende doden moet vechten, daar haalt ze de hamer van Thor. Ze gaat nu naar het tweede schip van Amanda en bevrijdt Natla, want die weet hoe je in Avalon komt. Ze gaan samen naar de Noordelijke IJszee, daar opent Natla de deuren naar Avalon. Lara vecht daar tegen hordes van levende doden, daar ziet ze haar moeder, die inmiddels zelf een levende dode is geworden, en Lara wil vermoorden. Natla vertelt aan Lara dat de enige reden waarom ze samen met Lara de deuren naar Avalon wilde openen is dat ze de Midgart Serpent wil ontketenen, een machine die de hele wereld kan vernietigen. Amanda helpt Lara om de Midgart Serpent te vernietigen en samen ontsnappen ze uit Avalon, maar de ruzie tussen hen is nog niet voorbij. Lara besluit het hoofdstuk van haar moeder te sluiten en door te gaan met een ander.

Lara Croft, Hertogin van Saint Bridget, is een excentrieke en rijke aristocrate uit het Zuidwest-Londense district Wimbledon. Ze is de dochter van Lord Henshingly Richard Croft en lady Amelia Croft en kreeg een elitaire opvoeding. Van haar derde tot haar elfde kreeg ze privťonderwijs en daarna bezocht ze de Wimbledon High School for Girls tot haar zestiende.

Vervolgens ging ze twee jaar naar de Schotse privťschool Gordonstoun, die vooral bekend is doordat verschillende leden van de Britse koninklijke familie, waaronder prins Charles, er les kregen. Tot slot bracht ze drie jaar door op een Zwitserse 'finishing school': een school die meisjes voorbereidt op een leven in hogere kringen.

Er werd van Lara verwacht dat ze zou trouwen met Graaf van Farringdon, maar die plannen zijn door haar bijzondere carriŤrekeuze op de lange baan geschoven. Farringdon heeft de hoop echter nog niet opgegeven.

CarriŤre
Lara raakte op haar zestiende voor het eerst geÔnteresseerd in archeologie door een artikel van professor Werner Von Croy in de National Geographic. Na aandringen bij haar vader kreeg ze toestemming om de professor te vergezellen op zijn reis door AziŽ. Hij nam haar begin 1984 mee naar Angkor Wat in Cambodja om te zoeken naar een artefact genaamd Iris.

Op Gordonstoun maakte ze kennis met bergbeklimmen en ontwikkelde ze een voorliefde voor gevaarlijke sporten, zoals schieten en skiŽn onder extreme omstandigheden. Nadat ze haar opleiding in Zwitserland had afgerond, ging ze op wintersportvakantie skiŽn in het Himalayagebergte. Op de terugreis verongelukte haar vliegtuig in de bergen en bleek ze de enige overlevende. Ze deed er twee weken over om lopend een bergdorp te bereiken en deze ervaring veranderde haar leven totaal. Ze realiseerde zich toen dat het Britse upper-class-milieu haar verstikte en dat ze alleen op reis het gelukkigst is - tot grote ergernis van haar vader die haar maandelijkse toelage uit protest stopzette.

Avonturen
Lara's avontuurlijke instelling bracht haar in uiteenlopende landen over de hele wereld. Met uitzondering van AustraliŽ bereisde ze alle continenten, waar ze vele beroemde archeologische vindplaatsen bezocht en nieuwe ontdekte. Tot haar vondsten behoren de Scion van Atlantis, de Dolk van Xian, het Gouden Masker van Tornarsuk, het mythische zwaard Excalibur, de Hand van Rathmore, het Amulet van Horus, de Steen der Wijzen, de Iris, de Nightmare Stone, de Black Stone, de Doos van Pandora, de Osiris-codex en de Cinnabar-vaas.

Er werd enige tijd aangenomen dat Lara was omgekomen bij de ineenstorting van de tempel van Horus, die zij in 1999 bezocht. Er werd zelfs een begrafenisceremonie voor haar gehouden. Later bleek echter dat zij toch aan de dood was ontsnapt.

Vrije tijd
Als Lara niet op reis is, verblijft ze in haar landhuis (de Croft Mansion) in Surrey in Zuid-Engeland. Het huis is imposant. Het heeft onder meer een grote bibliotheek, een gymzaal en een binnenzwembad. Om het huis ligt bovendien een uitgebreid trainingsparcours zodat Lara tijdens haar rustperiodes haar conditie bij kan houden.[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Teller

Klokje

Forum

Update

  • Deze site is voor het laatst bewerkt op 3 April 2011

Twitter

Weergave

  • Deze website is het mooist als je hem bekijkt met Internet Explorer.

Free counter and web stats Copyright 2002-2018