» Fable


Fable
Als kind ben je getuige van een aanval op je dorp door rovers. De vader†van de hoofdrolspeler wordt gedood en zijn oudere zus en moeder†ontvoerd. Je wordt opgepikt door Maze, lid van de Heroes Guild. De Heroes Guild is een plaats waar toekomstige helden worden klaargestoomd om later hun heldhaftige opdrachten tot een goed einde te kunnen brengen. Na enkele jaren in de Guild mag je de wijde wereld in trekken en komt het erop aan om missies aan te nemen die de burgerbevolking en ander gespuis je aanbieden. Als je hierin slaagt word je beloond met goud, status en ervaringspunten (experience points) waarmee je je personage kan versterken. Al snel kom je erachter dat je moeder en zus nog leven en dat ze dringend je hulp nodig hebben. Het blijkt namelijk dat door jouw bloed een magische kracht stroomt. Natuurlijk ben je niet de enige die die graag zou uitbuiten. Je komt dus al snel terecht in een epische strijd om het behoud van de wereld. Afhankelijk van bepaalde keuzes bepaal jij hoe je wereld er komt uit te zien en welke plaats jij daarin hebt.


Je kan kiezen uit 3 verschillende vaardigheden die je verder kan trainen: Strength, Skill en Will. Strength wordt voornamelijk gebruikt met close combat. Skill wordt voornamelijk gebruikt als boogschutter. En Will wordt voornamelijk gebruikt als magiŽr.

Strength: Strength is verdeeld in 3 categorieŽn: Health, Physique en Toughness. Health: hoe meer health je hebt, hoe meer schade je†kan verdragen. Physique bepaalt met hoeveel kracht je je wapen neerslaat, en hoeveel schade je doet op een tegenstander. hoe meer Physique hoe zwaardere wapens je kan dragen. Toughness is je basis tegenstand voor schade, hoe meer Toughness je hebt, hoe minder schade je toegediend krijgt van een tegenstander.

Skill: Accuracy bepaalt hoe ver je kan schieten met je boog en de hoeveelheid schade je kan doen op een tegenstander met je boog. Guile maakt je slimmer, waardoor je betere prijzen kan krijgen bij de Shops en Traders voor een betere profijt. Je wordt er ook stealthier van waardoor mensen en wezens je minder snel opmerken als je naar ze toe gaat. met hogere Guile skills kan je ook de technieken leren van de Dief. Speed heeft invloed op de beweeglijkheid in een gevecht, waardoor je sneller schiet met je boog in een gevecht. Het bepaalt ook je handigheid en snelheid met close combat zoals zwaarden.

Will: Will is verdeeld in 3 categorieŽn: Attack, Surround en Physical. Attack magie wordt gebruikt voor aanvallen tegen je tegenstander. Surround zijn spreuken die rond om je gebeuren, zoals Slow Time(Een spreuk die de tijd vertraagt). Physical gebeurt vooral rondom jezelf, waar je zelf profijt van hebt en het zijn ook spreuken die je helpen met gevechten.
Fable II
Fable II speelt zich af 500 jaar na de eerste Fable in een wereld genaamd Albion. In de wereld van Albion zijn helden vergeten. De speler is een van de laatste helden in Albion en het is aan hem om een groep van 4 helden weer samen te brengen.

Het verhaal begint wanneer de camera een klein vogeltje volgt dat over het landschap van Albion vliegt. Het vogeltje landt uiteindelijk op een toren en laat daar een poepje vallen. De camera volgt dit poepje totdat het op het hoofd van een 9-jarig kind landt. De hoofdpersoon is geÔntroduceerd.


Fable II†begint allemaal met het kopen van een magic music box die niet voor veel geluk zorgt. Je zus Rose wenst ervoor om ooit een keer in een kasteel te komen als dat van Lucien. Dit gebeurt en wanneer Lucien je zus vermoord om dat ze niet een van de drie heroes is en hij jou ook bijna vermoord, begint je pad naar wraak!

Er zijn 3 combat stijlen in Fable II namelijk: Strength, Skill en Will.

- Strength is voor het gebruik van hak- en slagwapens en voor het verbeteren van het fysieke uithoudingsvermogen.
- Skill is voor het gebruik van geweren en kruisbogen en voor het verbeteren van snelheid en reflexen.
- Will is voor het gebruik van magie.
Fable III
In Fable III spelen de keuzes die de speler maakt een grote rol. Ze beÔnvloeden niet alleen de reacties van de karakters om hem heen, maar ook het verloop van het verhaal. In het derde deel is het expressions-systeem uitgebreid met een touch-systeem, waarmee de speler met verschillende aanrakingen andere karakters kan beÔnvloeden. In de spelwereld van Fable III kan een kind met een knuffel worden gerustgesteld, bij ontmoetingen kunnen handen worden geschud en een karakter kan aan de hand worden meegenomen, bijvoorbeeld om hem of haar iets te laten zien.

Je zult deze game gaan beleven als de zoon of dochter van je Fable†II Hero. De eerste helft van de game heet the journey to rule. Je bent onderweg je broer de koning te verslaan! Hij bestuurt het land op een verschrikelijke manier. In het eerste half uur van de game doet hij iets verschrikelijks waardoor jij , de butler en combat trainer Walter vluchten. Daarna begin je aan de revolutie! Tijdens deze opmars maak je vele beloften of je deze waarmaakt in de tweede helft van de game is jou keuze..

De tweede helft van de game heb je je broer Logan verslagen en ben je koning(in) van Albion. Er gebeurt aan het begin van de 2de helft een gigantische spoiler die de hele game veranderd.
Zoek je een leuke Achtergrond of Plaatje van Fable voor je Profiel, Website of Blog? Word dan lid van Het Plaatjes Forum, zodat je altijd beschrikking hebt over een leuke Achtergrond of Plaatje.
[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Teller

Klokje

Forum

Update

  • Deze site is voor het laatst bewerkt op 3 April 2011

Twitter

Weergave

  • Deze website is het mooist als je hem bekijkt met Internet Explorer.

Free counter and web stats Copyright 2002-2018