» Wonen


Deze pagina is voor iedereen die Zelfstandig Woond, of Zelfstandig gaat Wonen. We geven je hier zoveel mogelijk tips om het Zelfstandig wonen. Leuk, Goedkoop maar ook makkelijk te maken en te houden.

Hier vind je Tips en Trucs voor je Geldzaken.
- Bij de kringloop winkel kun je allemaal oude meubels en spulletjes kopen voor weinig geld. Met een likje verf of een nieuw stofje zijn de meubels weer als nieuw en origineel.
- Aan het begin van het jaar kun je belasting terugvragen die je het jaar ervoor hebt betaald.
- Zet ruim een uur voor je weggaat je verwarming uit. Dat scheelt veel geld op de lange termijn.
- Sluit alleen die verzekeringen af die je nodig hebt en kies het goede pakket. Dat kan veel geld besparen. Op internet zijn er talloze sites die zich bezighouden met het vergelijken van verzekeringen.
- Kijk of je huursubsidie kunt krijgen, zorgtoeslag, en kwijtschelding van gemeentebelastingen. Dit kan heel veel geld schelen.
- Gebruik Spaarlampen.

- Laat de computer niet onnodig aan staan.
- Douche maar 5 - 10 minuten.
- Betaal eerst alle verplichte kosten die er zijn zoals de telefoonrekening, verzekering, enzovoort. Vergeet daarbij niet elke maand een vast bedrag opzij te zetten op je spaarrekening voor onverwachte en/of grote uitgaven. Wat je vervolgens overhoud kan je naar eigen wensen uitbesteden.
- Alle Apparaten die op standby staan, uitzetten.
- Wacht met het kopen van iets dat je graag wilt hebben, zoals een Game of Mobiel. De meeste spullen zijn een paar maanden later alweer stukken goedkoper.
- Wees tevreden met wat je hebt. Het hoeft niet altijd nieuwer, beter, duurder, moderner, meer... Je hoeft niet altijd ook dat te hebben wat die ander heeft. Bedenk goed wat jij zelf wilt.
- Als je nog niet rookt, niet aan beginnen. Als je 4 pakjes per week weg rookt, ben je zo'n 80,- kwijt.

- Zet niet te veel geld op je chipknip. Raak je hem kwijt, dan kunnen anderen er zo mee betalen.
- Koop een goedkoop spaar potje, en stop daar per maand bijvoorbeeld 10% van je salaris in. Als je in de problemen met geld zit, maak je het spaar potje open, en dan zit je weer even breed. Je zult versteld staan over hoeveel er eigenlijk in zit.
- Op straat wordt eens in de week grofvuil neergezet. Hier kun je leuke spulletjes vinden en helemaal gratis. Kringloopwinkels vragen vaak nog best veel geld.
- Bij de meeste automatische koffieautomaten op scholen kan je 10 cent per koffie besparen door er je eigen beker onder te zetten. Lijkt weinig, maar toch makkelijk verdiend.

- Als je geen geld hebt, haal dan bij stations altijd de krant. De Spits, de Metro en de Pers zijn gratis, dus dit kost je geen abonnement.
- Als je wilt weten wat iets je gaat kosten, reken het dan op jaarbasis uit. Eten in de kantine op school, bijvoorbeeld, kost je elke dag 2 euro. Per week is dat 10 euro, per jaar dus rond de 500 euro. Kun je zien hoeveel je kunt bezuinigen door het maken van je eigen lunch.
- Pak eens de fiets, scheelt al gemiddeld 3 euro per bus tochtje.
- Doe in je portemonnee een 'nood gevallen vakje' met daarin altijd een paar euro voor als iets echt nodig is.
- Houd al je uitgaven bij en schrijf ze op, zodat je aan het eind van de maand precies weet wat je hebt uitgegeven en hoeveel je zou kunnen besparen. Dit kun je doen op www.kasboek.nl

- Zet in augustus bijvoorbeeld al geld opzij voor de dure studieboeken van september. Zo weet je ook hoe veel je overhoudt voor andere dingen.
- Vraag geld voor je verjaardag.
- Ga je ergens heen? Stad, concert, strand, neem je eigen eten mee. Op plaatsen zoals concerten, is eten en drinken schrikbarend duur. Dat geld kun je beter gebruiken. Dus smeer boterhammen, neem fruit mee, flesje water, en je hoeft je niet scheel te betalen en geen honger te lijden.
- Koop geen tijdschriften maar leen ze van een vriend(in) die er een abonnement op heeft. De volgende keer kan jij dan een abonnement nemen en aan hem of haar uitlenen.
- Wacht met het kopen van een scooter/brommer of auto. Daarmee bespaar je een hoop belasting en benzine.
- Besteed niet te veel geld aan vuurwerk, ernaar kijken is ook leuk.
- Snack minder, dat is gezonder en goedkoper.
- Kijk altijd in folders en op internet waar je iets voor de laagste prijs kan kopen. Soms scheelt het gewoon 10 euro.
- Als je iets wil kopen is het slim om eerst op marktplaats te kijken, daar zijn dezelfde producten vaak stukken goedkoper.


Hier vind je Tips en Trucs voor het Schoonmaken.
- Maak een boodschappenlijstje voordat je boodschappen gaat doen. Zorg dat je je ook echt aan dat lijstje houdt. Zo koop je geen onnodige dingen.
- Ga niet met een lege maag boodschappen doen. Zonder trek koop je veel gerichter en dus stukken voordeliger.
- Bij de Aldi hebben ze steeds vaker fijne producten die je eerst alleen bij duurdere supermarkten kon vinden. Ga daar dus vaker heen voor je boodschappen, op veel producten kun je echt veel geld besparen.
- Als je zaterdagmiddag naar de markt gaat, kun je daar heel veel groente en vis krijgen voor weinig geld.
- Let op de aanbiedingen in verschillende supermarkten.
- Koop van producten, zoals tandpasta, shampoo en toiletpapier, (wanneer deze in de aanbieding zijn) extra veel. Zo heb je altijd een voorraadje en bespaar je een hoop geld.
- Pin elke week een vast bedrag, daar kun je de hele week je boodschappen mee doen.


Hier vind je Tips en Trucs voor het Koken.
- Koop geen kant-en-klaar maaltijden, als je zelf vers eten klaar maakt voor een paar dagen en het in porties verdeelt en in de vriezer bewaart, heb je iedere dag een maaltijd, die je aan kunt vullen met bijvoorbeeld. een beetje verse sla, of een tomaatje. Dan eet je gezond, lekker en goedkoop.
- Koken voor 1 persoon is niet voordelig, dus kook voor 2 dagen en vries de tweede portie in voor de andere week. Zo heb je de tweede week ook nog wat te eten, en minder werk.
- Als je op jezelf woont, ga dan bij andere mensen eten, je bespaart geld en het is gezellig. Met meer mensen koken is namelijk goedkoper dan voor 1 persoon.
- Woon je op kamers, ga dan lekker vaak als je niet te ver weg woont bij je ouders eten. Lekker weer eens gezonde kost en goedkoop.
- Heb je weinig geld op zak, woon je op een kamer of op jezelf en komen er veel vrienden bij je eten, koop een zak aardappelen (2 euro) pof ze op in de oven, en eet dit met kaas, kruidenboter, mayo of ketchup. Dit zal een leuke avond worden.


Hier vind je alle overige Tips en Trucs.
- Was je auto zelf en ga niet naar de wasstraat. Het kost 20 minuutjes. Met de spuitslangen bij een tankstation of natuurlijk de tuinslang heb je je auto zo weer schoon. Dit bespaart vaak meer dan de helft.
- Maak gebruik van de uitverkoop. Die begint tegenwoordig steeds eerder, waardoor je nog een groot deel van de winter wat hebt aan de jas die je voor de helft hebt gekocht.
- Maak gebruik van prijs vergelijkers op internet. Let ook op prijzen in folders en winkels. Dat mobieltje of die camera kan op het ene adres tientjes goedkoper zijn dan ergens anders.
- Probeer impulsaankopen te voorkomen, vaak krijg je daar spijt van. Denk eerst even rustig na, laat je ook niet opfokken door verkopers die zeuren dat het de laatste is. Dat zijn meestal verkooppraatjes.

- Koop geen of minder dure merken. Andere spullen zijn vaak net zo goed en dat bespaart veel geld.
- Als je echt heel graag merkkleding wilt, maar het is te duur in de winkels, ga dan eens naar Outletstores. Daar krijg je merkkleding voor veel minder. En in de goede tijd van het jaar gaat daar nog eens korting bovenop.
- Bewaar bonnetjes als je iets gekocht hebt. Als je van tevoren weet wat je nog hebt, kun je goed in de gaten houden hoeveel je uitgeeft. En je kan het dan altijd nog ruilen.
- Als je de stad ingaat ga dan shoppen zonder geld. Dan kun je niks kopen en als je iets leuks ziet kun je er eerst goed over nadenken.
- Schaam je niet en ga ook eens naar goedkope winkels voor sieraden, kleding en make-up. Denk b.v. aan de Hema, Wibra en Zeeman.

[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Teller

Klokje

Forum

Update

  • Deze site is voor het laatst bewerkt op 3 April 2011

Twitter

Weergave

  • Deze website is het mooist als je hem bekijkt met Internet Explorer.

Free counter and web stats Copyright 2002-2019